Guld fonder

guld fonder

Guldpriset återhämtning under har smakat mumma för guldfonder. Bäst har det gått för Franklin Gold & Precious metalls som med en uppgång på 22,6 procent är den fond som gått allra bäst i analysföretaget Morningstars databas. Guldfonder investerar sällan direkt i guld; de investerar i gruvbolag som utvinner guld. Gruvdrift är en riskabel verksamhet, där företag exempelvis kan förlora mycket värde om det visar sig att en guldfyndighet var mindre än man trott, eller att man haft problem med maskinstopp. Dessutom kan gruvföretag. Har dock en fundering angående resurs delen, har tänkt att köpa guld från bullion vault men tycker du man ska lägga samtliga 25% där eller ska man även köpa från fonder? Jag har skrivit ganska mycket om just investering i guld i tidigare artiklar: Mina erfarenheter av olika sätt att köpa och investera i guld och silver - En.

Guld fonder Video

Aktiestinsen - Guldfeber

Guld fonder - slimmad Anna

Fonderna har gått klart bättre än guldpriset självt upp 4,5 procent och priset på silver 6,8 procent , mätt i svenska kronor. Men produktionen ökar nu brant runt om i världen. Oavsett hur man vänder och vrider på det så är allt ett derivat av något annat. Placera har listat vinnarna och förlorarna, skillnaden är större än du tror. Men Placera har en favoritfond som har mer att ge för den långsiktige, i en sektor som är betydligt lägre värderad än historiskt. Prenumerera på Placeras månadsbrev om fonder och sparande. Läs mer om cookies. guld fonder

Guld fonder - predikanten

Även här i Sverige har utvinningen av flera nya guldfyndigheter påbörjats de senaste åren, men det tar tid innan produktionen når full skala. Skykling — jag håller med. Analys av Per Ericson. Det vill säga mynt eller tackor som du får hem i brevlådan. Förstår därför inte hur du menar? VD har ordet Läs aktuella intervjuer från Cision Promoted.

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *