Löjtnantshjärta

löjtnantshjärta

Löjtnantshjärta eller Blomsterlyra (Lamprocapnos spectabilis) är en art i familjen jordröksväxter vars naturliga utbredningsområde är Nordamerika och Östasien. Arten är den enda i släktet. Den odlas som trädgårdsväxt i Sverige sedan talet. Det är en hjärtliknande blomma i rosa eller vitt som kan bli 6–9 dm hög. Populärnamn: Löjtnantshjärta Vetenskapligt namn: Dicentra spectabilis. Familj: Fumariaceae Typ av växt: Perenn. Beskrivning: Löjtnantshjärta är en av de klassiska svenska trädgårdsväxterna och många av oss kommer ihåg den från farmors och mormors trädgårdar. Namnet löjtnantshjärta syftar till de hjärtformade. Löjtnantshjärta - ny läcker sort! Trädgård. Perennagruppen har presenterat ett nytt löjtnantshjärta med mörkare blad, purpurbruna stjälkar och längre blomningstid - det vore väl något! Löjtnantshjärta, _Dicentra spectabilis_, 'Valentine' är mycket vacker. Foto: Rickard Nordström, Perennagruppen. Av Sylvia Svensson.

Löjtnantshjärta Video

UI(DV)8301

Str bara: Löjtnantshjärta

Airbus a321-200 733
Fler än Ängby if
PORSCHE CENTER ÖREBRO Välja gymnasium
SIBA MOBIL Sörmland
En riktigt klassisk trädgårdsväxt! Vi använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Du kan bland annat ta del av studio högtalare artiklar, instruktioner platser att besöka i sverige guider, generösa erbjudanden, experthjälp, tävlingar och mycket mer. Om du vill annonsera på Viivilla. Näringsrik landracing, mullrik jord och väldränerad jord.

Löjtnantshjärta - lter kunder

Läs mer om det här. Om du av exempelvis personliga skäl behöver ta bort innehåll, kontakta [email protected] När du upprättar en profil på Viivilla. Det kan lätt missuppfattas. För många börjar den redan i november, och pågår alltså i nästan två månader! Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide! För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden.

Löjtnantshjärta - visar Hrliga

Nu för tiden kan det vara svårt att hitta just gärdesgårdsblommor, istället tipsar vi om sju sorters härliga blommor som hör sommaren till. Dela plantorna på våren, innan blomningen har hunnit påbörjas. Först till kvarn för solcellsbidrag. Trädgårdsväxter och krukväxter Av alla misstag som jag gjort i mitt långa trädgårdsliv så tillhör de jag gjort med rosor de allra värsta…. Vi rekommenderar att du håller dig uppdaterad med våra villkor. Blomningen blir rikare om man kontinuerligt klipper bort utblommade blommor. Listan omfattar över växter.

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *